Categorieën
Artikelen

Voorzittersoverleg Parlement & Wetenschap

Maandag 9 september spraken de voorzitters van de wetenschapsorganisaties achter Parlement & Wetenschap voor het eerst sinds zijn aantreden met Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma. De Kamervoorzitter – gastheer van het overleg – onderstreepte het belang van wetenschappelijke kennis voor het parlement en gaf aan het door zijn voorganger (her)ingestelde overleg te willen voortzetten op jaarlijkse basis.

Woensdagochtend 11 september opende Kamervoorzitter Bosma de plenaire vergadering met een terugblik op het voorzittersoverleg . Hij onderstreepte het belang van het samenwerkingsverband P&W; van de Dienst Analyse en Onderzoek, en de waarde van wetenschap voor het Tweede Kamerwerk. Ten slotte las hij een gedicht voor van dichter/wetenschapper Leo Vroman.

Kijk terug: opening plenaire vergadering 11 september 2024.

Fotografie: Tweede Kamer

V.l.n.r. Peter Oskam (Griffier Tweede Kamer), Marileen Dogterom (president KNAW), Tjark Tjin-A-Tsoi (bestuursvoorzitter TNO), Helen Mertens (voorzitter NFU), Martin Bosma, Marcel Levi (voorzitter NWO), Caspar van den Berg (voorzitter UNL) en Eddie Brummelman (voorzitter De Jonge Akademie)